دیگه استراتژیهای قدیمی برای کنترل داشتن روی نسل Z جواب نمیده؛ مدیرها و صاحبان کسب و کار باید خودشون رو نسبت به شناخت این نسل آپدیت کنن تا بتونن این استعدادها رو حفظ کنن.
در سال 2024 یک تغییر پارادایم در قدرت بین کارمند و کارفرما اتفاق افتاد که بخشی از بازطراحی نسلی دنیای کار هست.
سازمان ها از نظر طراحی، سلسله مراتبی و از بالا به پایین با قوانین مشخص بودن. کارفرما ساعت کاری، مکان فیزیکی، مرزها و نقشها رو تعیین میکرد، نه کارمند
ولی امروز اینطور نیست.
اگه بازی TETRIS رو با ROBLOX مقایسه کنیم میبینیم که بازی ROBLOX قلمروهای مختلفی داره که میتونین از امکانات هر کدومشون استفاده کنین؛ تو این بازی میتونین شغل رویایی خودتون رو اختراع کنین، سفینه فضایی بسازین، پل بسازین، از یک مزرعه نگهداری کنین یا در یک عمارت زندگی کنین. در این بازی شما با خالق بودن، کنترل امور رو انجام میدین نه با نظم دادن به بلوکهای مختلف. بازی ROBLOX محبوب شد چون دنیای ساختهی مخاطب هست با قوانین خودش. اما در بازی TETRIS باید یکسری بلوک که از بالا سقوط میکنن رو با نظم بچینیم که به نظر درست و تمیز طراحی شده.
دنیای TETRIS و دنیای ROBLOX مثال واضحی برای تغییر قدرتی که در دنیای کار اتفاق افتاده، هستن. Gen Z (و Y و Alpha که آخر این دهه وارد دنیای کار میشن) علاقهای به روشی مثل بازی TETRIS ندارن. قوانین، پاداشها و ساختارهای گزارشدهی برای این نسل دیگه معنی نداره. با توجه به اینکه تا سال 2025، 27 درصد از نیروی کار در کشورها نسل Z خواهد بود، باید این ساختار تغییر کنه.
تا سال 2030، نسل ROBLOX با بیشتر از 58 درصد نیروی کار از نسل Z ، بیشترین درصد جامعهی کاری خواهد بود.
طبق گزارش مجمع جهانی اقتصاد، تقریباً دو سوم نسل Z ترجیح میدن برای خود یا یک استارتاپ کار کنن. 80 درصد نسل Z به دنبال شغلی هستن که با ارزش های اونها هماهنگ و متناسب باشه. این گروه در گزارشها گفتن که اگر کارشون در تعادل بین کار و زندگی اونها اختلال ایجاد کنه، کارشون رو ترک میکنن. بله، نسلهای جوونتر انتظار انعطافپذیری بیشتری دارن!
پس انعطافپذیری راه حل اصلی این تغییر پارادایم هست؛ صاحبین کسب و کار باید بتونن بین اهداف کاری و زندگی شخصی نیروها تعادل برقرار کنن.
در واقع طراحی بازی TETRISطرز تفکر ” قدرت روی همه چیز” رو منعکس میکرد که اگر به بقیه بگم چیکار کنن، اونها انجام میدن. حقیقت اینه که شما نمیتونی قوانین و مرزها رو اختراع کنی!
از اون طرف rROBLOX نشوندهندهی طرز تفکر ” قدرت با ” بود که میگه هیچ نردبونی برای بالا رفتن وجود نداره و هیچ سلسله مراتب دیکته شدهای نداریم و مراتب رو طبق کار میتونیم طراحی کنیم طوری که حداکثر تعامل بین نیروها و کسب و کار رو برامون بیاره.
گزارشهای اخیر گارتنر نشون میده که مشارکت کارمندها و نیروها باهم 3.8 برابر بیشتر از فضای کار روی کم شدن استرسشون تاثیر داشته. هرچی فضای مشارکتی بهتری براشون فراهم بشه و ذوق و شوق بیشتری برای انجام کار پیدا کنن، استرس کمتر و بازدهی بیشتری دارن.
مدیرها باید بدونن تو سال 2024 نمیتونن TETRIS رو در دنیای ROBLOX بازی کنن.
شما طرفدار کدوم بازی هستین؟ 😀 TETRIS یا ROBLOX ؟
ممنون از توجهتون
ترجمه و تلخیص: فاطمه شریف
بدون نظر