برای یک صاحب بیزنس آنلاین، مدیریت بودجه کار حیاتی ولی سختیه و گاها مدیریت حسابها بین بانکهای مختلف باعث سردرگمی و بهم ریختگی میشه.
تو این مقاله چندتا نکته مهمی که میتونه برای مدیریت بودجه بهتون کمک کنه رو توضیح میدیم اما خوبه که بدونین یک ابزار کمکی تو این راه هست به اسم shopify balance که مسیر مدیریت حساب رو برای صاحبین بیزنس راحت میکنه و اگر خارج از ایران هستین، استفاده ازش خالی از لطف نیست.
5 نکته برای مدیریت بودجهی بیزنس
1.بیزنس رو از حسابهای شخصی جدا کنین!
موقع شروع بیزنس ممکنه خیلی از صاحبین کسب و کار تمرکزشون روی اولین فروش و سود حاصل از اون باشه و ذهنشون اونقدر درگیر این مساله بشه که فراموش کنن حساب مختص بیزنس باز کنن؛ به محض اولین فروش شماره کارت یا حساب شخصی خودشون رو به مشتری میدن که این موضوع بعد از مدتی باعث بهم ریختگی و سردرگمی میشه و وقت زیادی برای مرتب کردن اعداد و ارقام و حل مشکل هدر میره.
2.درآمدها و هزینهها رو ثبت و پیگیری کنین
جریان مالی بیزنس رو نباید فقط از دور دید و به نتایج اکتفا کرد، بلکه باید ورود و خروج هر یک تومن بررسی بشه. این پروسهی وقتگیر و سختی هستش اما در عین حال بسیار حیاتیه مخصوصا وقتی بیزنس رشد میکنه و جریان مالی بین حسابهای مختلف و بانکهای مختلف ادامه داره.
برای مثال اگر بیزنس بیشتر از اینکه درآمد داشته باشه، داره خرج میکنه، با این پیگیری روند میتونین سریع متوجه بشین و تا بیزنس هنوز سودآور هست جذب سرمایه کنین.
3.نقدینگی رو بالا ببرین
هر یک تومن برای یک بیزنس متوسط، با اهمیته!
باید از یک بانک جایگزین با بانکهای سنتی استفاده کنیم که کارمزد بانکی کمتر پرداخت کنیم و حقوق و درآمد را سریعتر دریافت کنیم؛ در نتیجه مقدار سود بیشتری رو در این پروسه حفظ کنیم.
بانکها مقداری کارمزد برای خدمات ماهانه و انتقالهای بانکی دریافت میکنن که با جایگزینی با بانکهای جایگزین میتونیم این مقدار رو کمتر کنیم و روی بیزنس خرج کنیم.
4.مرتب و منظم باشین
مرتب بودن بطور کلی در بیزنس مهمه اما برای مدیریت مالی حیاتیه!
وقتی به ردیف و جدولبندی شده درآمد و مخارج رو نوشته باشین میتونین با یک نگاه بفهمین پول کافی برای توسعهی بیزنس دارین یا نه و خیلی راحتتر تصمیمگیریهای مهم رو انجام میدین.
- بودجه رو طبق نیازهای بیزنس مرتب کنین
بهتره طبق مخارج و نیازهای بیزنس، پول رو به حسابهای مختلف تقسیم کنیم و هر حساب رو برای یک کار مجزا تخصیص بدیم.
برای مثال میتونین یه حساب برای قبضها ، یه حساب برای پرداخت مالیات و یه حساب برای ذخیرهی سرمایه داشته باشین.
- پرداختها و انتقالات مالی رو ثبت و گزارش کنین
این گزارشات رو باید حداقل به مدت سه سال ثبت و پیگیری کنین تا در جریان ریز اتفاقات بیزنس قرار بگیرین و بتونین هر زمان که لازم بود اونهارو بررسی کنین.
- پرداخت قبضها رو برنامه ریزی کنین
این که قبضها رو یادمون بره پرداخت کنیم طبیعیه اما اگر به عادت تبدیل بشه برای بیزنس آسیب زاست. پس بهتره یک آلارم یا برنامه زمانی مشخص برای پرداخت قبوض تعیین کنیم.
5.آمادهی فصل مالیات باشین
جمع کردن دیتا و اطلاعات سالانه یا فصلی برای بیزنس خیلی وقت گیره پس اجرای یک سیستم که بصورت روتین روی بیزنس باشه و دیتا و اطلاعات رو جمع کنه و آماده برای فصل مالیات باشه میتونه خیلی روی وقت و پول شما صرفه جویی کنه.
یکی از این راهها اینه که نقل و انتقالات رو بین برنامههای بانکی و پلتفرم فروشتون سینک و متصل کنین. با این کار به فصل پرداخت مالیات که برسین، دیتای آماده از قبل دارین و نیازی نیست تا آخرین روزی که فرصت دارین درگیر حساب کتاب مالیات باشین.
مدیریت بودجهی بیزنس با این کارهایی که بهتون گفتیم، هدفمندتر و اصولیتر انجام میشه. قطعا یکسری از این موارد وقت گیره و متخصص خودش رو میطلبه که بهتون توصیه میکنیم اگر حیات بیزنس براتون اهمیت داره حتما این وقت و انرژی رو براش صرف کنین و اگر امکانش رو دارین از SHOPIFY BALANCE استفاده کنین.
برای هر کدوم از نکاتی که گفتیم shopify یک قسمت تعریف کرده که برای بیزنس خودتون کاستومایز میکنین و همه تحلیلها و پیگیریها رو خودش انجام میده و نیازی به دستکاری شخصی شما نداره.
امیدواریم با خوندن این مقاله بتونین یک قدم تو بیزنستون جلو برین 😍
ممنون از توجهتون
ترجمه و تلخیص: فاطمه شریف
2 نظرات
نسيم صادقي
Posted at 11:01h, 06 فوریهيك قدم جلو تر رفتم
پيام و لايك كمترين كاريه كه از دستم بر مياد واسه تشكر ازتون
master@f
Posted at 15:37h, 17 اکتبرممنون از حسن نظر شما. بسیار برامون ارزشمنده نسیم جان