با شدت گرفتن رقابت تو اینستاگرام، برندها باید همیشه به روز بمونن و راههای جدیدی برای ارتباط با مخاطب پیدا کنن. ترندها و قابلیتهای جدید اینستاگرام به طور مداوم سر و کلهشون پیدا میشه و این باعث تغییر نحوه تعامل مردم با محتوا در این پلتفرم میشه. برای ساختن یه استراتژی قدرتمند بازاریابی اینستاگرام که همیشه به روز باشه، حتماً باید به این ترندها توجه کنیم.
تو این بلاگ، به بررسی ۱۲ ترند برتر اینستاگرام برای سال ۲۰۲۵ میپردازیم. با شیوههای نوآورانهای مثل تولید محتوا با کمک هوش مصنوعی آشنا میشیم و راههای خلاقانه جدیدی برای جلب توجه فالوئرها رو نشون میدیم.
۱. ویدیو نسبت به عکسهای ثابت اولویت داره
ویدیوها همچنان تو اینستاگرام، حتی در سال ۲۰۲۵، حرف اول رو میزنن. وقتی وارد فید اینستاگرام خودت میشی، به راحتی متوجه میشی که چندتا از اولین پستها ریل هستن. همین قضیه رو وقتی وارد صفحه اکسپلور میشی هم میبینی. این یعنی اینستاگرام به محتوای ویدیویی اهمیت زیادی میده.
علاوه بر این، کاربران هم عاشق ویدیو هستن. آمارها نشون میدن که ۸۱% مصرفکنندهها دوست دارن بیشتر ویدیوهای کوتاه از برندها ببینن.
فقط تشویق به استفاده از ویدیو نیست، بلکه برای موفقیت تو اینستاگرام، بهرهگیری از ویدیو حیاتیه.
استفاده از ویدیو نه تنها بهت کمک میکنه تا ارتباطات واقعیتری با مخاطبهات برقرار کنی، بلکه به الگوریتم اینستاگرام هم میخوره. پس، این یه روش تأثیرگذار برای افزایش دسترسی و تعامل به حساب میاد.
**ترندهای ریلی اینستاگرام برای سال ۲۰۲۵**
این بخش ویدیویی میکرو به اینستاگرام اضافه شد تا با اسنپچت و تیکتاک رقابت کنه. این ویژگی همچنان در حال رشد در محبوبیتشه. خیلی از برندها و تولیدکنندگان محتوا ویدیوهاشون رو در پلتفرمهای کلیدی دوباره استفاده میکنن. این شامل تیکتاک، ریلز اینستاگرام و یوتوب shorts میشه.
این سال، چندتا از ترندهای ریلی محبوب تو برندها به شرح زیر هستن:
**مدیران شبکههای اجتماعی به عنوان نمایندگان برند**
مدیران شبکههای اجتماعی خودشون رو جلوی دوربین میارن تا ریلز بسازن.
مدیران شبکههای اجتماعی به خوبی با صدای برند و ارزشهاش آشنا هستن و میتونن به سرعت محتوایی بسازن که به شدت با مخاطب ارتباط برقرار کنه و این کار رو با هزینهای خیلی کم انجام میدن.
یه مزیت اضافه به این قضیه اینه که حضور مدیران شبکههای اجتماعی به انسانیتر شدن برندت کمک میکنه. این برای ایجاد ارتباطات شخصی قویتر بین برند و مشتریهاش در طول زمان خیلی مهمه.
**مخاطبهای ویدیویی**
میمها به این زودیها از بین نمیرن و تو اینستاگرام، اونا همچنان یکی از بزرگترین ترندهای ریلز هستن. برندها دارن ریلزهای میمی رو با موزیکهای ترند میکس میکنن. ببینین چجوری لگو یه twist به ترند میم اضافه کرده:
**ویدیوهای POV**
حالا که صحبت از قابل ارتباط بودن شد، ویدیوهای POV بین برندها و تولیدکنندگان محتوا در سال ۲۰۲۵ حسابی محبوب شده. این ویدیوها به طور سنتی از دیدگاه سازنده فیلمبرداری میشن و به نوعی میم ویدیویی تبدیل شدن.
در حالی که دیگه لزوماً از دید بیننده ضبط نمیشن، ولی تمرکز دارن روی نمایش یه احساس یا موقعیت خاص. این پستهای ترند شده تو اینستاگرام شامل یک متن روی ویدیو هست که تجربه رو توصیف میکنه و باعث میشه برای مخاطب قابل ارتباط باشه. این یه روش عالیه برای جذب مخاطبت و غوطهور کردنشون در تجربه برند. عطرهای کایالی به طور خلاقانهای از ویدیوی POV برای معرفی یه تیزر از محصول جدیدشون استفاده کرده:
**این رو بفرست به…**
به اشتراکگذاریها یه روش عالی برای افزایش تعامل و گرفتن بازدیدهای بیشتر برای ریلزات هستن. به همین دلیل، ریلزهای “این رو بفرست به…” الان در اینستاگرام در حال ترند شدنه.
این ریلزها معمولاً شامل یه ویدیو از محصولات برند و یه متن روی ویدیو هستن که از بینندهها میخواد که این رو به کسی بفرستن. این درخواست ممکنه متفاوت باشه؛ بعضی از اونا از بینندهها میخوان که این رو به زیباترین پسری که میشناسن یا اولین کسی که تو لیست به اشتراک گذاریشون هست، بفرستن و غیره. در هر صورت، تو از افراد میخوای که محتوای تو رو با دیگران به اشتراک بذارن. این باعث میشه بازدیدها و تعاملات بیشتر بشه و دسترسی تو رو افزایش بده.
**۲. قدرتبخشی به تولید محتوای اجتماعی با هوش مصنوعی**
دقیقا مثل بیشتر برندهای تکنولوژی، اینستاگرام و شرکت مادرش، متا، همچنان به سرمایهگذاری در هوش مصنوعی ادامه میدن. برای بازاریابها، این ترند میتونه به شدت نحوه تولید محتواشون رو تغییر بده.
در حال حاضر، اینستاگرام ویژگیهای هوش مصنوعی زیر رو برای تولیدکنندگان محتوا در مناطق خاص ارائه میده:
– **استیکرهای تولید شده با هوش مصنوعی:** کاربران میتونن پرامپتهایی وارد کنن تا استیکرهای سفارشی هوش مصنوعی بسازن. بعد از اون، میتونن این استیکرها رو در چتها ارسال یا به استوریهاشون اضافه کنن.
– **چت با هوش مصنوعی:** ازش بخواید که پیشنهادات و مشاورههایی بده، درباره علایق صحبت کنه و حتی پروفایلهای هوش مصنوعی و محتوای اونا رو مشاهده و دنبال کنه.
– **پسزمینههای هوش مصنوعی برای استوریها:** وقتی عکسی رو به استوریات به اشتراک میذاری، از ابزار پسزمینه هوش مصنوعی استفاده کن تا بر اساس یه پرامپت متنی، یه پسزمینه جدید بسازی.
– **ایجاد ریلز با قدرت هوش مصنوعی:** اینستاگرام حالا ابزاری به کاربران میده تا ریلزهای آماده با استفاده از عکسها و ویدیوهایی که از حساب کاربری و دستگاهت داری، به اشتراک بذاری. این روند ساخت ریلز رو سادهتر میکنه و گزینه ویرایش کلیپها به دلخواه هم داره.
علاوه بر ویژگیهای داخلی هوش مصنوعی اینستاگرام، برندها دارن از ابزارهای هوش مصنوعی هم استفاده میکنن تا کار تولید محتوا رو راحتتر کنن.
آیا این به این معنیه که هوش مصنوعی به طور کامل جایگزین مدیران شبکههای اجتماعی میشه؟ نه، به این زودیها. اما به طور فزایندهای داره بخشی از استراتژیهای شبکههای اجتماعی میشه.
ابزارهای هوش مصنوعی برای شبکههای اجتماعی میتونن به بازاریابها کمک کنن تا برخی از وظایف رو خودکار کنن و روندهای خلاقانه رو سرعت ببخشند. اگر به درستی استفاده بشن، میتونن بهت کمک کنن تا تولید محتوا رو مقیاسپذیر کنی و تجربههای کاربری رو بهبود ببخشی. نه تنها این بهت کمک میکنه تا تعامل بیشتری بسازی، بلکه برای جلوتر بودن از رقابت هم ضروریه.
**۳. کاروسلهای طولانیتر برای افزایش تعامل**
ویدیوها ممکنه خیلی بیشتر از تصاویر ثابت جلب توجه کنن. اما کاروسلهای اینستاگرام یک استثنا هستن. یک مطالعه از Socialinsider نشون داده که پستهای کاروسل (پست اسلایدی)، نوع محتواهای بسیار جذاب در اینستاگرام هستن.
و حالا که اینستاگرام محدودیت رو به ۲۰ تصویر افزایش داده، کاروسلها فرصت حتی بهتری برای جلب تعامل ارائه میدن. با تصاویر بیشتر برای ورق زدن، میتونی مخاطبهات رو برای مدت طولانیتری درگیر کنی. چه بخوای جلوههایی از یه رویداد برند رو نشون بدی یا دستورالعملهای بصری مرحله به مرحله رو به اشتراک بذاری، کاروسلهای طولانیتر بهت فضایی میدن تا تصویر کاملتری رو بکشید.
هودا بیوتی از این بروزرسانی به طور کامل استفاده کرد تا تصاویرو ویدیوهایی از رویداد راهاندازی مجموعه Ube خودش به اشتراک بذاره.
کاروسلهای طولانیتر همچنین بهت این فرصت عالی رو میدن که تو ترند پستهای “عکس ریختن” اینستاگرام شرکت کنی. عکس ریختن شامل به اشتراک گذاشتن یک سری از تصاویر میشه که ممکنه در نگاه اول به نظر بیاد که غیررسمی و بیربط هستن، اما در مجموع یه داستان یا موضوع رو منتقل میکنن. مثل ورق زدن تو آلبوم شخصی کسیه. این یه نگاه به لحظات پشت صحنه رو بهت میده.
برای برندها، این لحظات میتونن شامل رویدادها، محتوای تولید شده توسط کاربر و عکاسیها باشن. مثال هودا بیوتی در بالا هم یه نوع عکس ریختن محسوب میشه که هم لحظات مرتب و هم غیررسمی رو شامل میشه.
این رو با سایر ترندهای فعلی اینستاگرام ترکیب کن تا محتوای مرتبط و به روز تولید کنی. مثلاً، میتونی چندتا عکس با افکت تار و مستی برای ریختن عکست اضافه کنی تا حس غیررسمی و اصیل رو القا کنه. همچنین، به هر نوع ترند عکسی در اینستاگرام که میتونی تو کاروسلت بیاری، توجه کن.
**۴. داستانهای جذاب با ریلزهای طولانیتر بگو**
شیفت اینستاگرام به سمت محتوای طولانی فقط به پستهای کاروسل محدود نمیشه. این پلتفرم در ژانویه اعلام کرد که تولیدکنندگان محتوا در ایالات متحده حالا میتونن ریلزهای ۳ دقیقهای بسازن. در حالی که ویدیوهای کوتاه هنوز در رأس هستن، حالا این آزادی رو داری که با ویدیوهای طولانیتر آزمایش کنی.
این بهت فرصت عالی رو میده که داستانهای جذابی رو بگی که نمیتونی تو یه ویدیوی ۹۰ ثانیهای جا بدی. به مثالها فکر کن: ویدیوهای توضیحی آموزنده درباره موضوعات پیچیده، دستورالعملهای دقیق مرحله به مرحله و بیشتر.
با اینکه این ویژگی هنوز نسبتاً جدید هست، اکثر برندها هنوز به سمت استفاده از اون در استراتژی محتوای اینستاگرامشون تغییر جهت ندادن. اما رئیس این پلتفرم، آدام موسری، یکی از اولین کسانی بود که باهاش آزمایش کرد. اون یه ویدیوی ۲.۵ دقیقهای درست کرد که توضیح دقیقی درباره محدود کردن سایهای و نحوه کارکردش ارائه میده.
**۵. ایدههای محتوایی رو با ریلزهای آزمایشی امتحان کن**
اینستاگرام به طور مداوم ویژگیهای جدیدی معرفی میکنه تا به تولیدکنندگان محتوا کمک کنه محتوای جذابتری بسازن. به تازگی، این قابلیت رو معرفی کرده به اسم ریلزهای آزمایشی، که به تولیدکنندگان اجازه میده محتوای خودشون رو با افرادی که دنبالکنندههای حسابشون نیستن امتحان کنن.
این ویژگی فقط برای حسابهای حرفهای در دسترسه و بهت این امکان رو میده که ریلز آزمایشیات رو با افراد غیر دنبالکننده به اشتراک بذاری. بعد از ۲۴ ساعت میتونی عملکردش رو مشاهده کنی و تصمیم بگیری که آیا میخوای اون رو با بقیه به اشتراک بذاری یا نه. این یه روش عالی برای آزمایش ایدههای محتوایی جدیده و یه سنجش ابتدایی از اینکه چطور ممکنه عمل کنن. پس اگر داری یه ایده خارج از چارچوب رو اجرا میکنی، ممکنه بخوای ابتدا اون رو به عنوان یک آزمایش به اشتراک بذاری قبل از اینکه با دنبالکنندههام به اشتراک بذاری.
**۶. از محتوای تولید شده توسط کاربر بهره ببرید**
برندها در سال ۲۰۲۵ همچنان قدرت محتوای تولید شده توسط کاربر (UGC) رو میپذیرن. روشهای فروش سخت و تبلیغاتی دیگه جواب نمیده. مردم حالا به دنبال اصالت و قابل ارتباط بودن هستن، به ویژه در پلتفرمی که روزانه ساعتها وقتشون رو در اون سپری میکنن.
و قویترین برندها با استفاده خلاقانه از پستهای واقعی مشتریان، از این بازاریابی رایگان بهرهبرداری میکنن. این قویترین راه برای ایجاد اعتماد، افزایش تعامل و رشد در پلتفرم هست.
پس، چطور میتونید به محتوای با کیفیت UGC اینستاگرام دسترسی پیدا کنید؟
برندهای بزرگ مثل بامو، سامسونگ و اپل از هشتگها برای جمعآوری محتوای تولید شده توسط کاربر استفاده میکنن.
– **#shotoniphone** دارای ۳۱ میلیون پست
– **#bmwrepost** دارای ۳ میلیون پست
– **#withgalaxy** دارای ۲.۱ میلیون پست
سامسونگ حتی یک حساب اینستاگرام جداگانه ایجاد کرده تا UGC رو نمایش بده. تولیدکنندگان خوشحالانه عکسهایی رو که با دستگاههای سامسونگ خودشون گرفتن با هشتگ **#withGalaxy** تگ میکنند. این بهشون فرصتی میده تا در صفحه برند نمایش داده بشن—صفحهای که دنبالکنندههای چشمگیری با تعداد ۴.۸ میلیون کاربر داره.
یک راه دیگه برای تشویق تولید محتوای کاربر، برگزاری مسابقات و جایزه دادن به بهترین ورودیهاست. یا میتونی با تأثیرگذاران و تولیدکنندگان محتوا در حوزه خودت همکاری کنی. ازشون بخواه که نظرات صادقانه درباره محصولات رو به اشتراک بذارن یا براشون بستههای PR رایگان بفرستی تا ویدیوهای باز کردن بسته رو بسازن و تو صفحه برندت به اشتراک بذاری.
شما همچنین میتونید استوریها و پستهای ارگانیک از حسابهای عمومی غیر تأثیرگذار رو بازنشر کنید. وقتی که اونها شما رو تگ میکنن یا برندتون رو ذکر میکنند، ازشون بخواهید تا اجازه بدن محتواشون رو دوباره استفاده کنید. این کارها خیلی مؤثرن چون مشتریان خوشحال واقعی رو در حال استفاده از برند شما در زندگی روزمرهشون نشون میدن.
**۷. افزایش تعامل با تجربیات جامعه**
افزایش تعامل در اینستاگرام بیشتر از صرفاً داشتن یک فید زیبا نیاز داره. الگوریتم به طور فعال به تعامل و دخالت واقعی در جامعه اهمیت میده. بنابراین برندها باید اولویت رو به برقراری ارتباط با مخاطبهاشون بدن.
به عنوان مثال، میتونید از **کانالهای پخش اینستاگرام** برای تعامل با جامعهتون استفاده کنید. این کانالها ابزاری برای ارسال پیامهای یکطرفه برای برندها و تولیدکنندگان محتوا به دنبالکنندگانشونه. از کانال خودت برای اشتراکگذاری آخرین بهروزرسانیها به دنبالکنندگان در فضایی صمیمی و تعاملی استفاده کن.
در حال حاضر، میتونی متن، عکس، ویدیو و پیامهای صوتی در کانالهای پخش ارسال کنی. همچنین میتونی کارتهای سؤال و نظرسنجیها رو برای جمعآوری بازخورد از طرفداران به اشتراک بذاری.
نتفلیکس یک کانال پخش مخصوص به نام “نتفلیکس اسپورت” داره که بیش از ۱۷۰ هزار عضو داره. برند از این کانال برای اشتراکگذاری نظرات و بهروزرسانیها درباره رویدادهای ورزشی اخیر استفاده میکنه.
تو این بلاگ به ترندهای ۲۰۲۵ اینستاگرام پرداختیم که برای افزایش تعامل با مخاطب و رشد در طی این یکسال به بیزنسها و برندها کمک میکنه.
امیدواریم براتون مفید بوده باشه و بتونید با خوندن این بلاگ یه قدم در بیزنستون جلو برید.
ممنون از توجهتون
ترجمه و تلخیص: فاطمه شریف
بدون نظر