نرخ تعامل یوتوب شما چیزی که انتظار داشتین هست؟!
همونطور که میدونین رقابت در یوتوب خیلی شدیده و برای بیزنسهای مختلف، چه کوچیک چه بزرگ، جذب مخاطب فعال کار آسونی نیست مخصوصا روی پلتفرمی مثل یوتوب که دائما در حال آپدیت کردن الگوریتمه!
تو این مقاله اول یاد میگیریم که تعامل در یوتوب دقیقا شامل چه متریکهایی میشه و بعد میریم سراغ راههای بالا بردن این تعامل.
تعامل در یوتوب یعنی چی؟
نرخ تعامل در یوتوب یعنی سطح فعالیتی که در چنل شما و روی ویدیوهای شما انجام میشه. این فعالیت شامل تماشا کردن، لایک کردن، کامنت گذاشتن، سیو کردن و عضویت در چنل میشه.
آنالیزهای یوتوب میتونه به شما نشون بده که مخاطب شما در یوتوب چقدر باهاتون تعامل داره و از اونجاست که میفهمین چطور فعالیتتون رو ادامه بدین که به تعامل بیشتر یا حفظ اون کمک کرده باشین. مثلا یکی از کارایی که کمک کنندس اینه که از ترندها استفاده کنین؛ اما این ترندها رو چطور شناسایی کنیم؟!
- چه ویدیوهایی تعداد بیشتر تماشاگر رو برای خودش حفظ کرده؟
- بیشتر بازدید ویدیوها از کجا داره میاد؟ (سرچ یوتوب یا فیلمهای پیشنهاد شده)
- کدوم ویدیوها تعداد بیشتر سابسکرایبر رو جذب کرده؟
- کدوم ویدیوها طولانیتر بودن؟
- کدوم ویدیوها تعداد بیشتر لایک و کامنت رو گرفتن؟
با جواب دادن به این سوالا میتونین ترندها رو کشف کنین.
دو عکس پایین دو نوع آنالیز یوتوب رو برای یک ویدیو نشون میدن:
و عکس پایین هم یک نمونه آنالیز یوتوب از یک چنل رو درمدت زمان مشخص نشون میده:
چه فاکتورهایی روی نرخ تعامل یوتوب شما تاثیرگذاره؟!
مثل هر پلتفرم دیگهای، یوتوب هم فاکتورهای مشخصی برای نرخ تعامل محتواش تعریف کرده:
- فعالیت چنل: یعنی هرچندوقت یکبار ویدیو میذارین، چقدر طول میکشه تا به کامنتها جواب بدین و چقدر با چنلهای دیگه ارتباط و تعامل دارین.
- مدت زمان ویدیوها: هر چقدر ویدیوی شما طولانیتر باشه و بتونه مخاطب رو بیشتر روی پلتفرم نگهداره، برای شما امتیاز بالاتری میاره. گفته شده بهتره این زمان از 8 الی 10 دقیقه طولانی تر باشه اما این عامل به تنهایی کافی نیست و ممکنه بعضا ویدیوی طولانی، تعامل مورد انتظار رو جذب نکنه چون کیفیت لازم رو برای مخاطب نداشته.
- عنوان ویدیوها، توضیحات و فرمت ویدیو: این عوامل باعث میشن یوتوب متوجه بشه محتوای شما دربارهی چی هست و امکان اینکه محتوا به مخاطب چنلهای دیگه که با مخاطب شما اشتراکاتی دارن، پیشنهاد بشه.
- موضوعات و مخاطب هدف: اینکه دربارهی یک موضوع و ماهیت مشخص و گروه مخاطب مشخص روی یوتوب تولید محتوا کنیم شانس بیشتر دیده شدن محتوامون رو بالا میبره تا اینکه چنل یوتوبمون بشه مثل یه زمین از فیلمای درهم برهم با موضوعات مختلف.
چطور نرخ تعامل چنل یوتوبمون رو محاسبه کنیم؟
جمع کل اینتراکشنها و تعامل انجام شده / جمع کل ایمپرشن (تعداد دفعاتی که فیلم پخش شده) * 100 = درصد نرخ تعامل
(معادلهی بالا رو از راست به چپ بخونین)
10 راه برای بالا بردن نرخ تعامل در یوتوب
بذارین شفاف بگم: هیچ رازی برای جذب تعامل بالا در یوتوب وجود نداره و این 10 راه آخرین تغییرات و آپدیتها رو شامل میشن.
پایین 10 تا از بهترین کارایی که میتونین برای بالا بردن نرخ تعامل روی یوتوب انجام بدین اومده.
- یوتوب و تعامل با مخاطبهای چنلت رو الویت قرار بده
به کامنتها جواب دادن، ارتباط و تعامل با چنلهای دیگه و سوال پرسیدن از مخاطب باعث میشه توی ذهن مخاطب پررنگ بشی و همیشه ویدیوهات بین چنلهای دیگهای که سابسکرایب کردن، بالاتر نشون داده بشه. پلتفرم وقتی ببینه ارتباط عمیقی شکل گرفته، کمک میکنه تا این ارتباط حفظ و به مرور تقویت بشه!
- محتوای یوتوبت رو روی پلتفرمهای مختلف پروموت و معرفی کن
اگه محتوایی که روی یوتوب میذاری رو روی پلتفرمها و کانالهای دیگهای که داری معرفی و پروموت کنی باعث میشه تو ساعات اولیه، بازدید بیشتر از حالت معمول بگیره و یک حرکت هوشمندانهاس.
مثلا از کارهای زیر هم میتونی کمک بگیری تا تعامل بیشتری برات جذب کنه:
- ویدیوها رو روی وبسایتت بگنجون. مثلا تو صفحه homepage یا landing page
- لینک ویدیوی جدیدت رو داخل بایو اینستاگرام یا بایوی سوشال مدیاهای دیگهای که توشون فعالی، بذار
- ویدیو رو همزمان روی پلتفرمهای مختلف پست کن. مثلا همزمان روی یوتوب و ردیت و پینترست
- محتوای short بیشتری برای یوتوب تولید کن
قسمت shorts یوتوب در واقع ری اکشن و واکنش این پلتفرم به تیک تاک و اسکرول بی انتها بود و تولید این نوع محتوا باعث میشه مخاطب مدت زمان بیشتری روی پلتفرم باشه و تنوع محتوایی داشته باشه برا وقتایی که حوصلهی تماشای محتوای بلند نداره.
حالا اگه تازه میخواین شروع کنین و نمیدونین چه محتوایی رو برای shorts بذارین، چندتا ایده براش بهتون دادیم:
- ویدیوهای طولانیتون رو بصورت چندتا ویدیوی کوتاه تقسیم کنین
- ریلهای اینستاگرام یا تیک تاکتون رو روی یوتوب هم بذارین
- چیزای جالب کوچیک کوچیک یا نکتههای کوتاه رو بعنوان smartphone-only و محتوای سادهای که با گوشی و شاید یهویی ضبط شده رو تو قسمت shorts براشون بذارین
- ایدههای ویدیویی جدید رو امتحان کن
شما نمیدونین دقیقا چه نوع محتوایی براتون تعامل بالا میاره پس بهترین کار اینه که آزمون و خطا کنین تا به محتوای مورد نظر مخاطبتون برسین. ایده پردازی هیچوقت تموم نمیشه و اگه خلاق باشین میتونین خیلی راحت جدول محتواییتون رو “متنوع” تکمیل کنین.
برای مثال سه مدل محتوایی که ما میتونیم بهتون پیشنهاد بدیم:
- ویدیوهای VS ( بررسی دو موضوع در تقابل باهم)
- ویدیوهای how to (آموزش چگونگی انجام دادن یک کار)
- محتوای review یا نقد یک چیز مثلا استایل سلبریتیها در یک مراسم خاص
نکته اینه که نسبت به تست و تجربهی ایدههای جدید مقاومت نداشته باشین و از آزمون و خطا نترسین.
- یک برنامه زمانی مشخص برای منتشر کردن ویدیوها تنظیم کنین
کم پیش میاد چنلی رشد کنه، وقتی رندوم و بی نظم تولید محتوا میکنه!
باید الگوریتم یوتوب رو تغذیه کنین و این عملی نیست مگر با تولید محتوای منظم. این به این معنی نیست که کیفیت رو فدای کمیت کنین، نه! یکی از دلایلی هم که shorts طراحی شد همین بود که چنلها فعال بمونن بدون اینکه وقت و انرژی زیاد برای تولید محتوای مستمر نیاز داشته باشن و بتونن تعامل رو حفظ کنن. برای مثال خوبه که هر یک ویدیوی طولانی با سه ویدیوی short بیاد.
دقت داشته باشین که با آنالیز چنل میتونین بفهمین مخاطب شما چه زمانی بیشتر روی پلتفرم فعاله و تو همون زمانها ویدیوها رو منتشر کنین تا تعامل بهتری بگیرین.
- مخاطب رو با عنوان مناسب، به قلاب بنداز
یک چیزی که چشم مخاطب رو به محتوا جلب کنه و بتونه مخاطب رو قلقلک بده که روی محتوا tap کنه و ویدیو رو ببینه، به thumbnail معروفه.
یه thumbnail خوب میتونه با نکات پایین طراحی بشه:
- از رنگها برای جلب توجه مخاطب استفاده کن
- از متن شفاف و خوانا استفاده کن که مخاطب بتونه اون رو بین ویدیوهای مختلف، بخونه
- از افراد حقیقی استفاده کن تا یک رابطهی احساسی با مخاطب برقرار کنه و در واقع احساس مخاطب رو برانگیزه
- از تبلیغات یوتوب (youtube ads) استفاده کن
این مورد شاید برای همه کار نکنه و بستگی به نوع بیزنس و محتوایی داره که روی یوتوب میذارین.
استفاده از youtube ads میتونه کمک کنه خیلی “سریع” راجع به مخاطب دیتا و اطلاعات جمع کنیم. به اینصورت که میتونین از فرمتهای مختلف، پیامهای مختلف و عبارات مختلف استفاده کنین و ببینین به کدوم واکنش بهتری نشون میدن و کدوم رو بیشتر پسندیدن. اینطوری خیلی سریعتر اطلاعات جمع میکنین نسبت به روشهای عادی و ارگانیک.
- برای رشد سئوی یوتوبت تلاش کن
تلاش برای ارتقای seo یک کار به نسبت کم هزینهتر و سادهتری برای بالا بردن نرخ تعامل یوتوب هست.
همونطور که میبینیم، یوتوب مثل یک موتور جستجو عمل میکنه و تمرکز روی سئو باعث میشه مخاطب راحتتر محتوای دلخواهش رو پیدا کنه و اصطلاحا محتوا user_friendly تر میشه.
برای کار کردن روی سئوی یوتوب فاکتورهای زیادی وجود داره اما اینجا یکسری از اونها رو نوشتیم برای شروع خوبه که در نظر داشته باشین:
- تایتل و عنوان ویدیو
- از کلمات کلیدی محتوای ویدیو داخل توضیحات پست استفاده کن
- از هشتگهای درست و مرتبط استفاده کن
- از بقیه منابع و پلتفرمها به دیدن محتوا دعون کن
- از timestamps برای جلب توجه مخاطب به ویدیو استفاده کن
هر چقدر مخاطب بیشتر روی محتوای شما بمونه باعث میشه برای یوتوب جذابتر باشین و به مخاطب بیشتر و درنتیجه تعامل بیشتر میرسین. اما ممکنه گاهی مخاطب از اول ویدیوی شما که درحال معرفی هستین خوشش نیاد یا حوصلهی دیدن اون قسمت رو نداشته باشه و از ویدیو خارج شه و یا اینکه لازم باشه خیلی صبر کنه تا به جواب سوالش برسه؛ اینجاست که timestamps میاد به کمک ما.
شما میتونین از timestamp برای هر ویدیو استفاده کنین و نشون بدین در دقیقهی چندم قراره به چه موضوع و به کدوم قسمت ویدیو برسن و مخاطب بتونه خیلی راحت روی اون timestamp بزنه و به قسمت مورد نیازش بره.
این کار باعث میشه مخاطب تجربهی بهتری از چنل شما و دیدن ویدیوی شما داشته باشه و به تعامل کردن ترغیب بشه.
- از ابزارهای مدیریت یوتوب استفاده کن
ابزار آنالیز یوتوب و وبسایتهای مختلفی هستن که به شما کمک میکنن چنل یوتوبتون رو تحلیل کنین و آمار insight رو ازش کشف کنین. شاید بعضی از این ابزارها رو در سوشال مدیا شنیده باشین یا ازشون استفاده کرده باشین. هرکدوم از این ابزارها که استفاده کردین یا میشناسینشون رو برای بقیه که شاید شروع کارشون باشه و ندونن، بنویسین 😀
مقایسهی این آمار با ویدیوها بهتون ترندها رو نشون میده. همچنین تحلیل این آمار باعث میشه مخاطب رو بهتر و بیشتر درک کنین و اصطلاحا social listening شما رو تقویت میکنه و باعث میشه اون اطلاعات رو روی محتواهای بعدیتون اعمال کنین و به تعامل بالاتر برسین.
روشهایی که گفته شد شاید بعضا مواردی بوده که قبلا شنیده بودین و یا میدونستین، اما باید تکرار کنم که برای یوتوب هیچ راز مخفیای وجود نداره و انجام دادن “اصولی” همین کارها و رعایت همین نکات شما رو به “مرور” به نتیجهی دلخواهتون میرسونه که البته ما هم پیشنهاد میکنیم بعد از مدت کوتاهی فعالیت و نتیجه نگرفتن بیخیال این پلتفرم مهم و تاثیرگذار نشین و استمرار و اراده داشته باشین.
ما و بقیهی مخاطبهای این بلاگ مشتاقیم چنل یوتوب شما رو ببینیم و از دیدن اینکه از نکات استفاده میکنین و به نتیجه میرسین لذت ببریم؛ پس آیدی چنل خودتون رو برامون بنویسین که بتونیم بیشتر با شما و بیزنسهاتون آشنا شیم 🙂
امیدواریم این مقاله براتون مفید بوده باشه.
ممنون از توجهتون
ترجمه و تلخیص: فاطمه شریف
بدون نظر